Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 6 de setembre del 2012

Mea culpa de la CIA pels informes erronis sobre l'Iraq



Aquest estiu, amb sis anys de retard, la CIA ha fet públic finalment el document de "mea culpa" pels informes erronis que va fer arribar al president George W. Bush sobre les armes de destrucció massiva de l'Iraq.

El document, que publica en exclusiva Foreign Policy, estableix que el Govern de Saddam Hussein va aturar els seus programes per a la fabricació d'arsenals químics després de la primera Guerra del Golf el 1991.

Els informes previs al conflicte indicaven que era possible que l'Iraq hagués emmagatzemat almenys 100 tones mètriques d'armes químiques.

En l'últim any, les autoritats de l'espionatge, incloent l'exdirector de la CIA George Tenet, havien admès que almenys algunes parts de l'avaluació sobre la capacitat bèl·lica de l'Iraq estaven equivocades.

(via)