Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 7 de gener del 2013

Liu Xia presonera a Pequín


"En aquest vídeo commovedor veiem per primera vegada a Liu Xia des que va ser arrestada al seu domicili fa dos anys, gràcies a la incursió que van fer a casa seva, sortejant la vigilància, dos amics del dissident Liu Xiaobo. Això va passar el 28 de desembre del 2012, dia de l'aniversari de Liu Xiaobo, que roman a la presó.

Liu Xia no ha estat acusat ni jutjat: el seu únic delicte és ser la dona del Nobel de la Pau.

L'obra fotogràfica de Liu Xia, que ella m'ha confiat, està sent exposada arreu el món, actualment a Varsòvia, per invitació de la Fundació Geremek. Després, al febrer, anirà a Barcelona, a invitació de l'alcalde. La primera exposició es va celebrar a Boulogne-Billancourt, a l'octubre del 2011.

Només l'alcalde de París ha refusat acollir les fotos de Liu Xia, per no amoïnar la gran Xina. Frédéric Mitterrand s'ha distingit també per haver-se oblidat d'inaugurar l'exposició a Boulogne, incomplint els seus compromisos i excusant-se en una atapeïda agenda...". GUY SORMAN