Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 28 de febrer del 2013

Una profesora tunisiana encausada per criticar un dirigent islamista

Raja Ben Slama
La profesora universitària tunisiana Raja Ben Slama ha denunciat que ha estat encausada per una demanda de difamació interposada contra ella per Kheder Habib, cap del grup parlamentari del partit governamental Ennahda. Segons Ben Slama, Habib va presentar la demanda després que ella l'acusés per televisió d'intentar introduir a la Constitució conceptes com "amenaça a l'ordre públic" i "als bons costums" per restringir la llibertat d'expressió i informació.Alguns llibres de Raja Ben Slama van ser censurats sota el règim de Zine l'Abidine Ben Ali, enderrocat per la revolució de gener del 2011.

Segons el seu advocat, Raja Ben Slama, que ensenya literatura àrab a la Universitat de Manouba on hi ha aspre conflicte entre els islamistes i la direcció de la universitat, està acusada en virtut d'un l'article del codi Penal que preveu entre 2 i 5 anys de presó per difamar a una persona dipositària d'autoritat pública. Aquest article, introduït durant el règim de Ben Ali, va ser utilitzat per silenciar els crítics del règim.