Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 15 de maig del 2013

Els Estats Units lideraran el creixement de la producció mundial de petroli, gràcies al fracking, en els propers 5 anys (AIE)

Els Estats Units i el Canadà lideraran el creixement de la producció mundial de cru en els pròxims cinc anys,  gràcies al petroli d'esquist -el que s'obté amb el fracking- segons l'informe anual de l'Agència Internacional de l'Energia.

L'AIE explica que els avenços tecnològics que s'apliquen a l'Amèrica del Nord permeten l'extracció de recursos fins ara inaccessibles. "Amèrica del Nord ha iniciat aquest xoc en la producció de petroli i els seus efectes es notaran a tot el món".

L'augment de la producció nord-americana reduirà dràsticament les seves importacions de petroli, cosa que afectarà els països productors tradicionals; modificarà les reserves existents i incidirà en els preus, fent-los baixar.

Aquí, però, volem ser un país lliure de fracking. Es a dir, volem pagar l'energia més cara i esdevenir un país esclau de la misèria.


BBC: El petróleo de esquisto cambiará el mercado energético
Petróleo de esquisto: La revolución energética que cambiará el mundo
La Generalitat anul·la un permís per buscar gas amb el "fracking"