Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 16 de maig del 2013

Un estudi demostra que el famós consens sobre l'escalfament global antropogènic no existeix


Ahir es va publicar el treball "Quantificant el consens sobre l'escalfament global antropogènic en la literatura científica" elaborat pels professors John Cook (Global Change Institute, University of Queensland, Australia; Skeptical Science, Brisbane, Queensland, Australia; School of Psychology, University of Western Australia, Australia ), Dana Nuccitelli (Tetra Tech, Incorporated, McClellan, CA, USA, Sarah A Green (Department of Chemistry, Michigan Technological University, USA), Mark Richardson (Department of Meteorology, University of Reading, UK), Bärbel Winkler (Skeptical Science, Brisbane, Queensland, Australia), Rob Painting (Skeptical Science, Brisbane, Queensland, Australia), Robert Way (Department of Geography, Memorial University of Newfoundland, Canada) Peter Jacobs (Department of Environmental Science and Policy, George Mason University, USA) i Andrew Skuce (Salt Spring Consulting Ltd, Salt Spring Island, BC, Canada).

La investigació analitza l'evolució del consens científic sobre l'escalfament global antropogènic (AGW) sobre la base d'un examen de 11.944 estudis climàtics publicats entre el 1991 i el 2011 en els que s'hi continguin els termes 'canvi climàtic' o "escalfament global".

El resultat ha estat que de tots aquests documents, un 32,6 per cent va donar suport a  l'escalfament global antropogènic, el 66,4 per cent va afirmar que no s'hi pronunciava, el 0.7% que el rebutjava i el 0,3 per cent van dir que la causa de l'escalfament global és incert.