Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 13 de juny del 2013

Més enllà de les dades

Les metadades són informació que es genera en utilitzar la tecnologia digital. Ara están de rabiosa actualitat arran les revelacions del programa de vigilància secreta de la NSA.

Les metadates, que entre altres coses inclouen la data i l'hora en què es va trucar a algú o la ubicació des de la qual es va accedir per última vegada al correu electrònic, generalment no contenen dades personals o de contingut específic, sinó informació transaccional sobre l'usuari, el dispositiu i les activitats que tenen lloc.

A través, però, d'aquesta metainformació es pot arribar a saber moltes coses de molta gent. Sesne anar més lluny, així es va descobrir la relació secreta que mantenia el general Petraeus amb Paula Broadwell, com s'explica en la gràfica següent del Guardian.