Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dilluns, 10 de juny del 2013

Obama, una còpia hipòcrita de Bush


GEORGE W. OBAMA
La major part dels nombrosos escàndols que li han esclatat a l'administració Obama ho són més perquè demostren la hipocresia del president nord-americà que pels fets que denuncien. La major part d'aquests escàndols ho són perquè Obama, que va arribar a la Casa Blanca gràcies a una crítica ferotge de l'administració Bush, ha acabat fent el mateix que denunciava.

Aquesta constatació diu dues coses d'Obama. La primera, la seva gran hipocresia. I la segona, el seu gran pragmatisme. La primera, és mereixedora de menyspreu. La segona, és digna de reconeixement. Els dos gran diaris nord-americans ho deixen palès. Pel New York Times “ja no es pot confiar" en Obama. Pel Washington Post, Obama s'assembla a Bush "pel que fa a l'antiterrorisme".

L'any 2007, Obama prometia aixó:
"L'actual administració [Bush] planteja una falsa opció entre les llibertats que estimem i la seguretat que necessitem. Jo donaré a les nostres agències d'intel·ligència i de seguretat les eines que necessiten per vigilar i eliminar els terroristes sense vulnerar la nostra Constitució i la nostra llibertat. Això significa la fi de les escoltes telefònique il·legals de ciutadans americans, la fi de la carta blanca per expiar ciutadans americans que no són sospitosos de cap crim. La fi de la vigilància dels ciutadans que no fan res més que protestar contra una guerra dolenta. La fi de la ignorància de la llei quan aquesta resulta incòmoda".