Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

divendres, 10 de setembre del 2004

Més dades que contradiuen l'orígen humà del canvi climàtic

Més males notícies pels "neures" que creuen que l'escalfament global i el canvi climàtic està provocat per l'activitat humana. Avui és un estudi de la NASA i del Centre Aerospacial d'Alemanya el que senyala que les alteracions del camp gravitacional de la Terra ténen una gran influència en els canvis del clima.
Segons un estudi publicat per la revista "Science", aquesta relació es va descobrir després de l'anàlisi de dades aportades durant més d'un any per dos satèl·lits del projecte "Gravity Recovery and Climate Experiment" (GRACE), en el qual participen la NASA i el Centre Aeroespacial d'Alemanya. Els resultats de la investigació han indicat que els canvis en la distribució d'aigua i de masses de gel podien calcular-se a través d'una medició de les variacions que es registren en el camp de gravetat de la Terra.
Dimecres eren els investigadors de l'Expedició de Perforació de l'Àrtic els que revelaven que fa 55 milions d'anys el Pol Nord era un paradís tropical, òbviament per causes únicament naturals.