Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 22 d’abril del 2006

L'exRDA, bressol de racisme

L'agressió racista contra un enginyer alemany, d'orígen etíop, a Postdam, ha tornat a posar sobre la taula a Alemanya el debat sobre les seves causes. Ermyas M., que va ser apallissat brutalment fa una setmana per dos individus d'estètica rechtsradikalen (extrema dreta), està en coma.

Ermyas, a l'esquerra. A la dreta, els seus pressumptes agressors
Marta Salazar ens facilita en el seu blog una significativa gràfica de l'Oficina Nacional d'Estadística i del Ministeri Federal de l'Interior que recull el nombre de delictes racistes comesos als diferents lands alemanys. Es comprova que els estats federats amb més delictes d'aquesta naturalesa corresponen, amb diferència, als que pertanyien a l'antiga República Democràtica Alemanya, amb l'única notable excepció de Thuringen.
Els resultats de l'estadística no són nous, el que resulta preocupant és la persistència del fenomen després de quinze anys de reunificació.