Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 26 de març del 2008

Catastrofistes i escèptics

Els recomano que facin l'esforç de llegir l'article "Los disidentes del cambio climático. Las posiciones ultraliberales dan pábulo a los escépticos del calentamiento", publicat ahir a La Vanguardia. Amb la pretensió de denunciar i posar al descobert les vergonyes inconfessables dels escèptics, l'article aconsegueix exactament el contrari del que pretén. És a dir, evidenciar la càrrega purament ideològica dels creients en aquesta nova fe que se'n diu l'escalfament global.

Per contrastar, poden comparar per exemple el pamflet anterior amb l'entrevista que fa quatre dies publicava un diari australià al biòleg Jennifer Marohasy o l'anotació del climatòleg Anton Uriarte sobre catastrofistes i escèptics.