Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dimecres, 26 de març del 2008

Confirmació

Un estudi de diversos investigadors de Harvard confirma que la cobertura mediàtica sistemàticament negativa de la guerra de l'Iraq "enardeix" els terroristes. L'estudi estableix una relació directe entre les províncies iraquianes que tenen més accés a la informació internacional i l'increment de la violència insurgent, que respon en funció del que es diu i es publica als EUA.
Using data on attacks and variation in access to international news across Iraqi provinces, we identify an "emboldenment" effect by comparing the rate of insurgent attacks in areas with higher and lower access to information about U.S news after public statements critical of the war. We find in periods after a spike in war-critical statements, insurgent attacks increases by 5-10 percent. The results suggest that insurgent groups respond rationally to expected probability of US withdrawal. As such counterinsurgency should consider deterrence and incapacitation rather than simply search and destroy missions.
(Via Extrême-Centre)