Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dissabte, 19 de setembre del 2009

Els amics d'Obama, a la picota

El grup nord-americà d'esquerres Acorn, que es presenta com una organització contra la pobresa i que va ajudar activament a l'elecció d'Obama com a president, es dediquen també a l'assessorament de proxenetes. Dos periodistes, que es van fer passar per una prostituta i el seu macarró, ho han posat al descobert. El periodistes van enregistrar amb càmara oculta diverses entrevistes. En un dels vídeos, un advocat d'Acorn de San Diego recomana passar prostitutes salvadorenques d'entre 13 i 15 anys pel pas de Tijuana, perquè “jo hi tinc contactes allà”. En un segon vídeo, Acorn de Nova York aconsella amagar els ingressos del negoci de prostitució sota la rajola i "no dir-ho a ningú." En un tercer vídeo, Acorn de Washington explica com muntar una empresa per enmascarar les activitats de prostitució.

Aquestes revelacions han forçat la Casa Blanca ha desmarcar-se d'Acorn, que ha estat acusat també de frau en el registre de votants i d'ús indegut de diner públic. Tot plegat ha desencadenat una investigació penal a l'estat de Nova York i una altra a Califòrnia. Acorn va participar molt activament en la campanya per registrar votants demòcrates per a l'elecció d'Obama. Una tasca noble si no fos perquè van falsejar la meitat dels formularis d'Indiana i Nevada. En aquests moments, 70 empleats d'Acorn han estat condemnats per aquest delicte i 11 més els han detinguts fa poc pel mateix motiu. El Senat, per 83 vots contra 7, i la Cambra de Representants, per 345 contra 75, han votat la prohibició de donar fons públics a Acorn, que rebia un promig de 8.500 milions de dòlars anuals de fons federals.