Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 18 de març del 2010

Pat Condell defensa Geert Wilders



El britànic Pat Condell és, a més d'escriptor, un humorista famós pels seus monòlegs. És un ateu militant que apareix en una sèrie de vídeos promoguts per Richard Dawkins denunciant la religió.

En el vídeo que encapçala aquesta entrada, Condell fa una defensa aferrisada del diputat holandès Geert Wilders, processat per la justícia holandesa per la seva pel.lícula Fitna en la que fa una crítica valenta i realista de la naturalesa de l'Islam.

Entre altres coses, Condell diu això:
La ferveur idéologique qui sous-tend ce procès est d’une intensité pratiquement religieuse car, ne nous méprenons pas, il s’agit ni plus ni moins d’un procès en hérésie. Etant donné leur incapacité à réfuter les allégations de G. Wilders, les juges ont eu recours à une pitoyable argutie juridique, à peine digne d’un Mugabe ou autre dictateur du même acabit, afin de réduire au silence l’accusé. L’accusation lui reproche de nuire à la cohésion sociale et de tenir des propos de nature à provoquer la colère populaire. Oui, parfois la vérité peut diviser l’opinion et attiser les ressentiments si elle a été réprimée assez longtemps et est devenue suffisamment taboue, comme c’est clairement le cas aux Pays-Bas. Selon ses juges, que Wilders dise ou non la vérité est sans importance, ce qui importe c’est que ce qu’il dit est illégal.
Podeu fer arribar el vostre rebuig al procés judicial clicant aquí. Hi trobareu una llista de les ambaixades d'Holanda i una carta formulari.