Adéu a Nihil Obstat | Hola a The Catalan Analyst

Després de 13 anys d'escriure en aquest bloc pràcticament sense interrumpció, avui el dono per clausurat. Això no vol dir que m'hagi jubilat de la xarxa, sinó que he passat el relleu a un altra bloc que segueix la mateixa línia del Nihil Obstat. Es tracta del bloc The Catalan Analyst i del compte de Twitter del mateix nom: @CatalanAnalyst Us recomano que els seguiu.

Moltes gràcies a tots per haver-me seguit amb tanta fidelitat durant tots aquests anys.

dijous, 9 de setembre del 2010

Cultureta.cat

Segons revela l'ABC, al Culturcat.cat, el nou portal cultural de la Generalitat, els autors que escriuen en castellà com Juan Marsé, Eduardo Mendoza, o Ana María Matute, són catalogats com a autors de «literatura catalana en altres llengües» i són equiparats a escriptors com Mario Vargas Llosa, Roberto Bolaño i Gabriel García Márquez, autors nascuts a l'estranger però que han desenvolupat part de la seva obra a Catalunya. D'altres, com Carlos Ruiz Zafón o Ildefonso Falcones, no apareixen en el nou portal.
Juan Marsé comenta:
«No me extraña el tratamiento. Casi me siento honrado. Las opiniones sobre cultura de nacionalistas como el conseller Tresserras me producen repelús. ¡Pobre cultura catalana si está en manos de gente así!». Por su parte, Ildefonso Falcones, autor de éxitos como «La catedral del mar», opina que «esto demuestra el rumbo que está tomando Cataluña en todo. El problema es que nos encontramos en una constante provisionalidad desde hace treinta años... y lo que nos queda».
Ildefonso Falcones, per la seva banda, opina:
«Esto demuestra el rumbo que está tomando Cataluña en todo. El problema es que nos encontramos en una constante provisionalidad desde hace treinta años... y lo que nos queda».